Hartă locaţii Balchik

Incurajarea turismului prin diversificarea modalitatilor de recreere, sprijinirea mijloacelor de transport care nu polueaza, asigurarea conexiunii intre obiective turistice sau localitati sunt cateva din obiectivele vizate de construirea unei retele de statii de biciclete in Balchik.

Locatiile alese pentru amplasarea statiilor de biciclete satisfac toate exigentele referitoare la pozitie – amplasarea in zone-cheie (zone cu vad) atat din punct de vedere al turistilor cat si din acela al localnicilor. Traseele ce pot fi urmate cuprind zone de interes turistic, facand foarte atragatoare ideea parcurgerii unei astfel de rute.

Locatiile sunt in numar de 6 (sase), sunt amplasate strategic, si se impart in doua categorii – cu 20 de locuri si cu 40 de locuri – in functie de nevoile estimate ale respectivei zone.

Prima locatie – Primaria Balchik – 40 de locuri. Este o zona deschisa, cu o priveliste minunata asupra marii. Faptul ca se afla in imediata apropiere a unei generoase parcari subterane este un avantaj, avand in vedere ca poate fi comod pentru cei care folosesc masina pentru a ajunge la statia de biciclete.

A doua locatie – Marina Port – 40 de locuri. Este o zona deschisa, de parcare, avand in imediata sa apropiere marea si faleza pietonala, de-a lungul careia regasim hoteluri, restaurante, zone de recreere si divertisment pentru turisti. Accesul cu bicicletele va fi permis iar cei care doresc sa faca o plimbare minunata de-a lungul coastei, pana in Albena, vor putea sa o faca pornind din Marina Port.

A treia locatie – Palatul Regina Maria – 40 de locuri. Insasi denumirea acestui punct de plecare aminteste turistilor de unul din principalele obiective turistice ale Balchikului: Palatul reginei Maria si minunata sa Gradina botanica, ce impresioneaza atat prin frumusetea constructiei propriu-zise cat si prin frumusetea imprejurimilor, vecinatatea imediata a marii. Avand in vedere ca foarte multe din strazile orasului se afla in panta, s-a incercat localizarea acestei statii intr-o zona care sa nu se invecineze cu foarte multe astfel de strazi, stiut fiind ca mersul in panta – pe jos sau cu bicicleta – poate fi destul de obositor.

A patra locatie – Golden Fish – 20 de locuri. Aceasta statie este situata strategic pe drumul pana in Albena. Pista de biciclete ce urmareste drumul este destul de folosita si acum, in situatia in care reteaua de statii de biciclete nu este inca functionala.

A cincea locatie – statiunea Albena – 20 de locuri. Aceasta locatie se afla intr-o zona foarte populata a statiunii, lucru care asigura o buna vizibilitate a obiectivului, amintind turistilor de aceasta minunata alternativa pentru transport, dar si mijloc de recreere-bicicleta.

A sasea locatie – localitatea Kranevo – 20 de locuri. Aceasta mica localitate ce se invecineaza cu Albena are un potential turistic destul de ridicat, fiind impanzita de pensiuni si deci frecventata de multi turisti. Statia se afla intr-un punct-cheie, in centrul localitatii, unde poate fi gasita foarte usor.

Posibilitatea de a folosi biciclete, atat pentru deplasarea dintr-un punct in altul al zonei cat si pentru plimbari recreative va aduce un plus Balchikului, crescand potentialul turistic al intregii zone.